Przejdź do głównej zawartości

Zebrane informacje o skokach tandemowych

Pierwszy e-book Planowałem to i planowałem. Miał być e-book o żywieniu i treningu, i jest. Ale nie do końca poskładany. Na razie więc, nie liczy się. Dokończę go niebawem. Dzisiaj zaś skończyłem niewielką publikację dotyczącą skoków tandemowych.

Od dawna uważam, że bardzo mizerny dostęp do wiedzy o skokach w języku polskim może mieć wpływ na jakość obsługi klientów a nawet na bezpieczeństwo. Moim zdaniem dobrze jest wiedzieć na czym polega skok tandemowy, jak powstały systemy tandemowe, jakie kwalifikacje muszą mieć tandempiloci itp.

53 strony formatu A5 z tym, co dobrze wiedzieć przed swoim pierwszym skokiem. Na razie w formacie PDF ale już niebawem EPUB.

Zawiesiłem to wszystko na tandemy.pl, które stopniowo przebudowuję do formy obiektywnego portalu informacyjnego. Tak, aby każdy tandempilot mógł mieć swoją, bezpłatną wizytówkę. Aby każdy, potencjalnie zainteresowany skokiem, mógł się skontaktować z tandempilotami z całej Polski. E-book wkomponuje się więc w nową formułę tandemy.pl

Myślę, że w ciągu kilku dni będę mógł uruchomić jakąś wtyczkę do płatności on-line ale już dzisiaj można zamówić tradycyjną drogą mailową.

Szczegóły można znaleźć na tandemy.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Gotowanie: Placki ziemniaczane i indukcja magnetyczna

Smażenie placków ziemniaczanych, można śmiało stwierdzić, spotyka się ze społecznym potępieniem. Ze względu na tłuszcz no i na same ziemniaki, od których nazwa placka się wywodzi. Faktycznie nawet używanie dobrej patelni nie pomaga, bo chłoną one to na czym są smażone jak gąbka. Wziąwszy do ręki takiego placka (już lekko ostudzonego) można z niego z pół kieliszka łoju wycisnąć. Zbyszko z Bogdańca prawdopodobnie wycisnął by cały kieliszek co i tak nie byłoby w stanie dorównać wynikom Chucka Norrisa w tej materii. Po co jest tłuszcz? Tłuszcz w potrawie jest nośnikiem zapachu i niektórych smaków. To w nim rozpuszczone są estry, które nadają potrawom unikalny smak. Podczas obróbki termicznej przenoszą ciepło z powierzchni patelni, są takim wymiennikiem ciepła. Smażenie placka jest więc dużo szybsze niż gdybyśmy chcieli zrobić go na sucho. Zresztą dlatego tak popularne jest smażenie na głębokim tłuszczu. Można szybko przygotować potrawę. Smażenie na głębokim tłuszczu, choć brzmi ...

motoryzacja: kasowanie inspekcji Vito 2 115

interesują nas dwa lewe przyciski M i 0 To będzie naprawdę krótka rada. Zmieniając olej w swoim Vito 115 z 2009 stanąłem przed problemem kasowania inspekcji olejowej. Tzn. wyzerowania licznika, który cyka do kolejnej zmiany oleju. Bardzo wygodna pomoc dla kierowcy. Nie muszę zaglądać pod maskę i patrzeć, co jest napisane na wiszącej na silniku tekturce. Mogę sobie jednym przyciskiem odczytać ile zostało kilometrów do wymiany oleju. Dodatkowo, jeśli już zbliża się czas wymiany komputer sygnałem dźwiękowym przypomina się. Tyle, że olej zmieniłem a komputer przy każdym włączeniu przypominał, że czas minął. Na forach internetowych, na zasadzie ctrl C, ctrl V są takie same rady. Włącz zapłon, naciśnij dwa razy przycisk z lewej strony M, wyłącz zapłon, naciśnij i trzymaj oraz włącz zapłon. Już mnie od tego palec bolał aż wreszcie znalazłem prawidłową kombinację dla mojego Vitka. Aby skasować inspekcję, czyli ustawić na kolejne 30 tysięcy km trzeba zrobić tak: 1.zapłon...

Jak działa lodówka turystyczna

Już kiedy mieliśmy z Ulą naszą przyczepę kempingową męczyło mnie jak, do diaska, działa lodówka zasilana gazem. W tych sprytnych urządzeniach możemy sobie wybierać, czy chcemy zasilać je prądem stałym o napięciu 12 V, zmiennym 230 albo gazem.  Przy przełączeniu na gaz trzeba było zapalić płomyk, który w mały okienku wewnątrz lodówki stanowił dobry znak początku schładzania.