Przejdź do głównej zawartości

Dzięki za to, że czytacie i szacun dla obserwujących!

Dziękuję Wam za wsparcie

Pisanie bloga bardzo mi się podoba. Tak samo fajnie pisze mi się różne przemyślenia jak i konkrety z zakresu skoków spadochronowych. Niby jest tak, że piszę dla siebie bo lubię ale NA PEWNO gdy widzę, że rośnie liczba odsłon a linki do tekstów są wrzucane na FB to serce rośnie i jeszcze bardziej chce się pisać.
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy dołączają do obserwujących tego bloga. Dziękuję, że chciało im się kliknąć i nadać blogowi trochę więcej smaku poprzez pokazanie swojego avatara.
To dużo dla mnie znaczy i będę się starał aby jeszcze więcej było napisane.
To też nakręca do pisania!
Jeśli macie jakieś tematy, które Was bardziej interesują niż inne to bez lęków w komentarzach albo do mnie na maila wysyłajcie zapotrzebowanie.
Po niecałych dwóch miesiącach jest ponad 2000 odsłon – to chyba dużo. Nie mam pojęcia jak to wygląda na blogach ale dla mnie, osobiście to bardzo dużo.
Dzięki

Komentarze

  1. To się nakręcaj do pisania
    Temat :karma ...dlaczego zostałem Instruktorem?:)

    OdpowiedzUsuń
  2. no to trudny temat bo może zahaczać o ezoterykę ale jeśli nikt nie ma alergii na choćby kalendarz Majów to mogę to spróbować wytłumaczyć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. to proszę wytłumaczyć;)...jeśli ktoś ma alergię to nie przeczyta:)

    OdpowiedzUsuń
  4. no dobra, to jutro wezmę to na warsztat! Zamówienie przyjęte

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Gotowanie: Placki ziemniaczane i indukcja magnetyczna

Smażenie placków ziemniaczanych, można śmiało stwierdzić, spotyka się ze społecznym potępieniem. Ze względu na tłuszcz no i na same ziemniaki, od których nazwa placka się wywodzi. Faktycznie nawet używanie dobrej patelni nie pomaga, bo chłoną one to na czym są smażone jak gąbka. Wziąwszy do ręki takiego placka (już lekko ostudzonego) można z niego z pół kieliszka łoju wycisnąć. Zbyszko z Bogdańca prawdopodobnie wycisnął by cały kieliszek co i tak nie byłoby w stanie dorównać wynikom Chucka Norrisa w tej materii. Po co jest tłuszcz? Tłuszcz w potrawie jest nośnikiem zapachu i niektórych smaków. To w nim rozpuszczone są estry, które nadają potrawom unikalny smak. Podczas obróbki termicznej przenoszą ciepło z powierzchni patelni, są takim wymiennikiem ciepła. Smażenie placka jest więc dużo szybsze niż gdybyśmy chcieli zrobić go na sucho. Zresztą dlatego tak popularne jest smażenie na głębokim tłuszczu. Można szybko przygotować potrawę. Smażenie na głębokim tłuszczu, choć brzmi ...

Jak działa lodówka turystyczna

Już kiedy mieliśmy z Ulą naszą przyczepę kempingową męczyło mnie jak, do diaska, działa lodówka zasilana gazem. W tych sprytnych urządzeniach możemy sobie wybierać, czy chcemy zasilać je prądem stałym o napięciu 12 V, zmiennym 230 albo gazem.  Przy przełączeniu na gaz trzeba było zapalić płomyk, który w mały okienku wewnątrz lodówki stanowił dobry znak początku schładzania.

motoryzacja: kasowanie inspekcji Vito 2 115

interesują nas dwa lewe przyciski M i 0 To będzie naprawdę krótka rada. Zmieniając olej w swoim Vito 115 z 2009 stanąłem przed problemem kasowania inspekcji olejowej. Tzn. wyzerowania licznika, który cyka do kolejnej zmiany oleju. Bardzo wygodna pomoc dla kierowcy. Nie muszę zaglądać pod maskę i patrzeć, co jest napisane na wiszącej na silniku tekturce. Mogę sobie jednym przyciskiem odczytać ile zostało kilometrów do wymiany oleju. Dodatkowo, jeśli już zbliża się czas wymiany komputer sygnałem dźwiękowym przypomina się. Tyle, że olej zmieniłem a komputer przy każdym włączeniu przypominał, że czas minął. Na forach internetowych, na zasadzie ctrl C, ctrl V są takie same rady. Włącz zapłon, naciśnij dwa razy przycisk z lewej strony M, wyłącz zapłon, naciśnij i trzymaj oraz włącz zapłon. Już mnie od tego palec bolał aż wreszcie znalazłem prawidłową kombinację dla mojego Vitka. Aby skasować inspekcję, czyli ustawić na kolejne 30 tysięcy km trzeba zrobić tak: 1.zapłon...